Open-s Nieuws

Open-S – de open standaard voor volledig automatische snelwissels

30 sep 2020

PERSBERICHT

Vandaag lanceren we Open-Seen standaard voor volledig automatische snelwissels voor graafmachines. Machinisten kunnen machinesnelwissels, draaikantelstukken en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten die de standaard voeren combineren en erop vertrouwen dat ze compatibel zijn met elkaar. Producten die voldoen aan de standaard zijn gemarkeerd met ”Open-S”.

“Open standaarden maken het dagelijkse leven gemakkelijker, of het nu gaat om stekkers in stopcontacten, computeraansluitingen of snelkoppelingen van graafmachines. Open-S bouwt bovendien voort op de onafhankelijke en gevestigde standaard die al bestaat voor snelkoppelingen, de S-standaard”, legt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB, uit.

Samen met Anders Jonsson, CEO van Rototilt Group AB, is hij de initiatiefnemer van Open-S.

“Wij geloven in gezonde concurrentie, waar de spelers in de industrie concurreren om de beste producten te leveren. We willen klanten niet opsluiten in een gesloten interface. Als de klant een tiltrotator van Rototilt koopt, moet hij er zeker van zijn dat een hydraulisch gereedschap dat voldoet aan de Open-S-standaard erop past”, zegt Anders Jonsson, CEO van Rototilt.

VRIJHEID, VEILIGHEID EN ONTWIKKELING

De standaard is gebaseerd op drie pijlers: Vrijheid voor de eindklant om uitrusting te kiezen, betrouwbare veiligheidsoplossingen en voortdurende technologische ontwikkeling.

“Omdat we hebben afgesproken hoe we de producten aan elkaar koppelen, zijn klanten vrij om te kiezen uit het assortiment van de fabrikanten die zich bij de standaard hebben aangesloten. Het wordt duidelijker wat op elkaar past en welke garantieverplichtingen van toepassing zijn”, legt Anders Jonsson uit.

Zowel Steelwrist als Rototilt geven aan dat er steeds meer bedrijven zijn die overgaan naar dit soort oplossingen. De Open-S standaard maakt het makkelijker voor ondernemers om de eerste stap te zetten naar een volledig automatisch snelwisselsysteem.

OPEN EN ONAFHANKELIJKE ORGANISATIE

Open-S is eigendom van en wordt beheerd door een onafhankelijke organisatie, de Open-S Alliance, die op zijn beurt wordt geleid door een raad van technici van de aangesloten bedrijven, momenteel de draaistukfabrikanten Steelwrist en Rototilt.

 

Op de website niet gevonden wat u zocht? Laat een zoekopdracht achter en wij vinden met ons netwerk wat u zoekt!

Heeft u vragen? Neem contact met mij op!

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met mij op of stuur mij een e-mail.

U gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet ondersteunt worden door uw webbrowser Update mijn webbrowser

×